Каталог товарів

Електроланцюги. Правильно з'єднуємо

При проведенні електромонтажних робіт не обійтися без спеціальних виробів. Вони призначені для з'єднання кабелю і електричних приладів / джерел енергії. Також з їх допомогою виконується монтаж до перегородок і їх з'єднання. Модифікація виробів для правильного з'єднання варіюється, тому в статті докладно піде мова про кожен вид.

Кабельні кріплення

Кабель може кріпитися до перекриттів без використання захисних труб і коробів. Для цього знадобиться використовувати спеціальне кріплення. Ідеально підійде електротехнічна скоба. Вона активно застосовується в побутових умовах і в промисловій галузі.

Тип скоби безпосередньо визначається перетином кабелю. Як правило, вона виготовляється з пластика і має форму дуги. Підходить для з'єднання кабелів ВВГ і інших модифікацій.

Застосовувати дану скобу можна, якщо потрібно прикріпити кабель на дерев'яних, пластикових поверхнях або перегородках з м'якої цегли, штукатурки. Електроустановочні скоби також бувають металевими. Їх можна використовувати, щоб прикріпити кабель до будь-якого виду перекриття.

Самоклеючі майданчики

Самоклеючі майданчики виступають дуже цікавим видом кріплення. Вони активно застосовуються, якщо необхідно підключення кабелю до декоративної поверхні. Наприклад, це можуть бути меблі, зіпсувати які не можна.

Спочатку потрібно відклеїти захисний папір. Після цього дуже легко приклеїти майданчик на поверхню. Потрібно тільки стежити за тим, щоб вона була абсолютно гладкою.

Якщо під рукою немає нічого з фірмового монтажу, то він легко виготовляється самостійно. Потрібні лише смужки з жерсті, які і замінять собою звичайну металеву скобу. Для їх виготовлення підійде навіть звичайна консервна банка.

Перед тим, як купити ВВГнг, потрібно враховувати, що вироби не можна прибивати цвяхами або прикручувати шурупами. Це зіпсує зовнішню оболонку і ізоляцію. Через це провід може пошкодитися, що призведе до випливаючих наслідків.

Кабельні наконечники

Кабельні наконечники дозволяють забезпечити швидке і надійне підключення кабелю до джерела живлення. Такий тип підключення досить надійний, тому безперечно варто купити мідний наконечник. Більш того, при монтажі знадобиться набагато менше зусиль.

Як правило, такі наконечники використовуються, щоб підключити силові кабелі із середнім або великим перетином. Якщо мова йде про радіоапаратуру, то можлива установка також на дроти з маленьким перетином.

Наконечники бувають різних видів. Відмінність між ними полягає в розмірах і формах контакту. Шляхом використання кабельних, значно спрощується процедура підключення кабелю до апаратури. У свою чергу, контакт стає набагато надійнішим.

Використовуючи спеціальні кліщі можна спресувати наконечники до необхідної форми і розмірів. Додатково потрібно стежити за тим, щоб матеріал наконечника був ідентичний матеріалу струмопровідних жил провідника.

Як з'єднувати провідники між собою?

Як показує практика, неполадки і аварії найчастіше трапляються саме в місцях з'єднання кабелю даних. З'єднувати провідники можна різними способами. Одним з найпоширеніших способів і найпростішим є ручне скручування жили гвинтом. Далі дане місце замотується ізоляційною стрічкою.

Такі саморобні скрутки часто стають причиною розриву ланцюга, тому такий спосіб з'єднання практикувати слід з особливою обережністю. Наприклад, при підключенні алюмінієвих і мідних кабелів його використовувати не можна.

Для того щоб уникнути розриву ланцюга, слід використовувати спеціальну арматуру. На сьогодні вона представлена ​​у великій різноманітності, тому підібрати оптимальний варіант не складе труднощів:

  • Кабельні стискання. Придбати спеціальні затискачі лід, якщо потрібно з'єднати між собою жили проводів, не розрізаючи їх. Затиск включає в себе плашку з гвинтами і карболітову коробку. Це оптимальний спосіб виконати відгалуження проводів від основного ланцюга.
  • Клемна колодка. Активно застосовується, якщо потрібно з'єднати відразу кілька кабелів. Колодка представлена ​​пластиковим корпусом. Контакти розташовані всередині корпусу - їх кількість може бути від 12 і більше.
  • Скручування. Простий спосіб з'єднання струмопровідних жил з невеликим перетином. Активно використовується, якщо потрібно з'єднати відразу кілька провідників. Жили попередньо оголюються, а далі скручуються разом. Зверху на них загвинчується спеціальний ковпачок.
  • Пружинні клеми. Зручний спосіб з'єднання, який підходить для підключення разом мідних і алюмінієвих кабелів. Усередині кінці жил фіксуються за допомогою пружинного затиску.
  • Клемники. Вони ще називаються нульовими шинами. Місце застосування - розподільні шафи. Клемники представлені у вигляді мідної планки. Для її кріплення призначені затискачі. Для підключення кабелів передбачено кілька отворів, а також гвинтові затиски.

Таким чином, способів підключення кабелів до електричного кола або між собою дуже багато. Підібрати оптимальний потрібно з урахуванням кількості кабелів і їх типу, сумісності, місця підключення. Для цієї мети обов'язково потрібно використовувати спеціальну арматуру, яка зробить підключення простішим і надійним.

При виборі захисних механізмів для з'єднання кабелів враховувати потрібно тип кабелю, кількість жил і їх перетину. Також звернути увагу потрібно на експлуатаційні особливості провідника, місце планованої прокладки і ряд інших нюансів. Пошкодження, які можуть призвести до неприємних наслідків, найчастіше виникають саме в місцях з'єднання кабелів. Тому цьому питанню слід приділити особливу увагу і виконати все чітко відповідно до норм.

Простокабель пропонує низькі ціни на мідні наконечники, кабельні кріплення та інше обладнання. Якщо виникнуть труднощі з вибором, менеджер надасть консультаційну допомогу.