Каталог товарів

Електрообігрівачі або вугілля? Як дешевше підтримувати тепло в приватному будинку?

Незалежно від того, живете ви в приватному будинку на тимчасовій або постійній основі, питання підтримки тепла завжди залишається актуальним. Реалізація економічного і енергоефективного опалення можлива різними способами. Вибираючи той самий метод, орієнтуватися необхідно на автономність, рівень комфорту і доступність ресурсів.

Буде це газ або електрика, тверде паливо - дрова чи вугілля вибирати тільки вам. Не варто забувати про існування і альтернативних джерел теплової енергії. Далі ми поговоримо саме про це.

Вартість обігріву будинку взимку: від чого залежить

Вибір того чи іншого способу обігріву залежить від декількох факторів. Щоб визначити оптимальний варіант, в першу чергу необхідно виконати розрахунки вартості обігріву будинку взимку, включаючи витрати на експлуатацію спеціального обладнання. Розраховуючи економічну вигоду, враховувати необхідно наступне:

  • вартість палива;
  • у скільки обійдеться його доставка;
  • ціна опалювального обладнання і вартість його установки;
  • витрати на експлуатацію обладнання;
  • температура повітря в зимову пору року;
  • періодичність проживання в будинку;
  • ступінь утеплення житла;
  • наявність підведених комунікацій.

Перед тим, як вибрати конкретний спосіб утеплення будинку, необхідно розрахувати всю вигоду і можливі витрати. Враховувати потрібно і те, який спосіб найбільш доступний для конкретного регіону. Йому і варто віддати перевагу. Наприклад, будинок розташовується поблизу з лісом, значить зупинити свій вибір необхідно на дровах.

Якщо поруч є вугільний розріз, перевагу варто віддати вугіллю. Можна легко отримати дешеву солярку? Тоді оптимальним варіантом буде установка котла на дизельному паливі. Немає сенсу зважувати всі за і проти, варто вибрати найдоступніший спосіб опалення.

Економний обігрів за допомогою електрики

Якщо вибрати електрообігрівачі, то обов'язково варто врахувати, що вони бувають декількох різновидів:

  • Електрокотел. Це надійний, мобільний пристрій, дуже зручний і практичний. Його експлуатація абсолютно безпечна, так як виключено використання продуктів горіння. В установці ніяких труднощів не виникне;
  • Інфрачервоний обігрів. Не сушить повітря, а також забезпечує невелику витрату електроенергії. Це оптимальний варіант, якщо в приміщенні необхідно швидко підвищити температуру, але ось площа впливу даного пристрою обмежена. Якщо приміщення має велику квадратуру, знадобиться використовувати цілісну систему з кількох обігрівачів;
  • Спліт-система і кондиціонер. До основних переваг таких пристроїв відносять абсолютну безшумність, високу потужність і низьке електроспоживання. Додатково передбачена можливість установки системи спліт-контролю. Пристрій включає в себе вбудовані фільтри і конденсатори;
  • Масляний обігрівач. Цей пристрій представлено у вигляді резервуара з нагрівальним елементом - в нього і заливається спеціальне масло. Даний вид палива зручний тим, що він довго не остигає і обігріває будинок протягом дуже довгого часу. Окремим перевагою виступає і те, що обігрівач відрізняється мобільністю.

Який саме варіант електрообігрівачів вибрати і чи буде це саме електрообігрівач - вирішувати тільки вам. Враховувати необхідно дуже багато чинників, включаючи і те, з якою метою використовується приватний будинок: як дача або як постійне місце проживання в зимову пору року.