Каталог товарів

Яке освітлення найбільш підходить для офісних приміщень?

Какое освещение наиболее подходит для офисных помещений?

Освітлення відіграє дуже важливу роль при забезпеченні комфортних умов роботи в офісі. Щоб у співробітників час перебування в офісі не викликало дискомфорту, слід правильно підібрати освітлювальне обладнання. Воно представлено у великій різноманітності, тому зробити правильний вибір можна тільки в тому випадку, якщо врахувати відразу кілька факторів.

Норми освітленості для офісу

Робота при поганому освітленні провокує виникнення головних болів, підвищення стомлюваності, погіршення зору. Замість того щоб займатися виконанням різних завдань, час витрачається даремно. Запобігти таким ситуаціям можливо, якщо дотримуватися встановлених норм освітленості, а також правильно підібрати світлодіодні лампи.

Оптимальним варіантом буде встановити багаторівневе освітлення. Це дозволить не тільки рівномірно освітити простір, але також забезпечує комфортні умови для всіх співробітників офісу. Так, в нормативних документах встановлюється наступний допустимий рівень освітленості:

У зазначену освітленість не входить локальне освітлення, тобто різні лампи і додаткові освітлювальні прилади не враховуються.

Як забезпечити належний рівень освітленості?

При облаштуванні освітлення в офісних приміщеннях, дотримується декілька сучасних тенденцій:

  • Максимум природного освітлення. Для цього підбираються такі лампи розжарювання, які допомагають домогтися потрібного рівня освітленості. Цьому сприяє також правильне зонування приміщення, в тому числі використовуються спеціальні перегородки;
  • Оптимальна температура кольору. При установці "теплого" світла, людина відчуває себе занадто розслаблено і сонливо, "холодний" світло сильно впливає на нервову систему, а значить підвищується рівень тривожності. Тому підбір оптимальної температури кольору слід виконувати з урахуванням особливостей офісного приміщення.
  • Оптимальним варіантом буде установка в офісі світлодіодним панелі з нейтральним світлом. Діапазон кольорової температури повинен становити 3000-4000К. З урахуванням того, що офісні приміщення, як правило, розділені на робочі зони і зони для відпочинку, необхідно дотримуватися балансу у висвітленні;
  • Управління освітленням. Це дозволяє регулювати інтенсивність освітлення і колірну температуру. Також можлива установка інтелектуальних систем освітлення або світильників OSRAM з каталогу на нашому сайті.

Забезпечення належного рівня освітленості на 70-80% залежить від правильно підібраного обладнання.

Важливі нюанси оптимального освітлення в офісі

Вибираючи освітлення для офісу, слід враховувати його планування, зонування, кількість співробітників та специфіку виконуваної роботи. Так, відіграє вагому роль той факт, де розташоване робоче місце - біля вікна або в приміщенні без вікон. Для того, щоб створити комфортні робочі умови для всіх співробітників, звернути увагу необхідно не тільки на колірну температуру, але також на світловий потік.

Він залежить безпосередньо від обраного джерела світла. Так, якщо купити кварцову лампу, то вдасться домогтися високої температури кольору (мінімум 3800К), а значить будуть встановлені оптимальні робочі умови. Звернути увагу слід також на освітлювальну площу. Чим більше площа, тим більше уваги потрібно приділити висвітленню робочих місць.

Тип обладнання може бути різним - вбудованим, накладними або стельовим. Якщо використовувати світлодіодні офісні світильники, це послужить також додаткової економією. При цьому потрібно строго дотримуватися санітарних норм, щоб забезпечити належний рівень освітленості в залежності від типу приміщення.

Підібрати освітлення для офісу

Купить в Одессе энергосберегающие лампы можно в нашем интернет-магазине. Ассортимент продукции очень обширный, поэтому есть возможность подобрать лампы с учетом различных факторов:

  • загальна площа офісного приміщення;
  • наявність або відсутність джерел природного освітлення;
  • необхідна температура кольору;
  • тип освітлювального обладнання;
  • сторона світла.

Ціна на лампочки 60 Вт при цьому залишається дуже доступною. Якщо виникають труднощі з вибором належного колірного діапазону, можна проконсультуватися з менеджером. В асортименті pro100kabel представлено освітлювальне обладнання різного формату. Так, є можливість підібрати енергозберігаючі, бактерицидні, світлодіодні лампи, патрони та інші вироби.

Вся продукція поставляється безпосередньо від виробників, що дозволяє бути на 100% впевненим у її якості. Таким чином, забезпечити належне освітлення в офісних приміщеннях можливо в тому випадку, якщо подбати про правильному підборі освітлювального обладнання.