Каталог товарів

Нюанси правильного вибору кварцової лампи

Повітря в житловому приміщенні часто наповнений різними вірусами та патогенними бактеріями. Тому все більше людей замислюються про те, щоб купити кварцову лампу. Це ультрафіолетовий випромінювач, який надає згубну дію на збудник. Тим самим бактерії руйнуються, що запобігає подальше поширення інфекції.

При виборі кварцовою лампи, слід враховувати ряд факторів: тип пристрою, призначення, плановані умови експлуатації, потужність і інші технічні характеристики.

Види кварцових ламп

Умовно кварцові лампи можна розділити на дві великі групи: відкритого і закритого типу. Кожен з цих видів має певні особливості.

Відкритий тип. Можуть бути встановлені горизонтальним способом. Активно використовуються в освітніх і медичних установах. Середня потужність - 36 Вт, оптимальний варіант для приміщень площею до 30 м.кв. Закритий тип. Найбільш безпечні: випромінювач прихований в корпусі, за рахунок чого ультрафіолет не проникає назовні. Підходять для будь-якого типу приміщень, рекомендована площа до 45 м. Кв.

Перед тим, як купити кварцову лампу, звернути увагу слід на її потужність. Так, чим більше площа приміщення, тим вище повинна бути потужність пристрою. Найпоширеніший варіант - це лампи потужністю 15 Вт. Вони активно використовуються для приміщень, площа яких не перевищує 20 м. Кв.

Критерії вибору кварцової лампи

Якщо планується використовувати кварцову лампу в домашніх умовах, то враховувати потрібно такі чинники:

  • спектр випромінювання;
  • потужність приладу;
  • площа приміщення.

Тому, вирішивши купити кварцові лампи, орієнтуйтеся на ключові нюанси:

  • В першу чергу, чергу слід визначити мету покупки пристрою. Це буде лікувальний прилад або лампа призначена для знезараження приміщення. Залежно від мети, підбирається конкретна модель.
  • Для ефективного застосування кварцової лампи в домашніх умовах, досить буде лампи невисокої потужності.
  • Грає роль базова комплектація лампи. Для різних цілей будуть використовуватися різні насадки. В ідеалі, обладнання повинно бути забезпечено всім необхідним.
  • Перевагу слід віддавати пристроям з невеликою потужністю. В ідеалі, вони повинні бути малогабаритними. Окреме перевага такого вибору - легкість в обслуговуванні та ремонті.

Як показують відгуки про кварцових лампах, крім покупки, приділити увагу слід і правилам експлуатації пристроїв. Так, слід дотримуватися певних порад при використанні обладнання в домашніх умовах:

  • Перед початком використання лампи, приміщення слід очистити від рослин і домашніх тварин. У кімнаті також не повинно бути сторонніх людей;
  • Установка приладу відбувається на рівну горизонтальну поверхню;
  • Виконувати установку слід таким чином, щоб лампа охоплювала якомога більшу площу приміщення, включаючи стіни і стелю;
  • В процесі експлуатації обладнання, двері в оброблювану кімнату повинна бути щільно закрита.

Купити кварцову лампу в Києві, Одесі або будь-якому іншому місті України можна в нашому інтернет-магазині. У каталозі представлені лампи різного типу і з варіативної потужністю. Якщо не вдасться самостійно підібрати обладнання, менеджер-консультант допоможе з вибором.

Незалежно від обраної моделі, кварцова лампа оптимально підходить для "очищення" приміщення від різних вірусів і бактерій. Тому ефективність такої покупки буде помітно практично відразу. Це підтверджують численні відгуки задоволених покупців.