Каталог товарів

2021-03-12

Чим викликане зростання цін на мідний кабель?

Протягом довгого часу, ми помічаємо зростання цін на мідь. Це призводить до того, що вартість кабельно-провідникової продукції з міді також зростає. Ситуація з підвищенням ціни спостерігається вже не перший рік, але тільки в останні місяці стали помітні найбільш критичні зміни.

Так, підвищення ціни торкнулося різні види кабелів: ВВГ, кручені пари, кабелів ГТС, коаксіального кабелю (комбінований з харчуванням), сигнального, мідного силового кабелю. Таким чином, чим вищий вміст міді в тих чи інших виробах, тим більше буде залежність їх підсумкової вартості від ціни на мідь.

Впливає на величезні обороти і конкуренція між заводами-виробниками. У зв'язку з виниклими потребами і підвищенням попиту, ціна на кабель стає вище. Але політика ціноутворення залежить і від багатьох інших факторів.

Причини підвищення цін на кабель

Провід ВВГнг LS та інші провідникової-кабельні вироби ростуть в ціні відразу з кількох причин:

  • підвищується вартість основних матеріалів провідника -ізоляція, міді, оболонки, екранів і т.д;
  • збільшення виробничих витрат;
  • зростання тарифів на оплату електроенергії;
  • збільшення вартості доставки.

Головним фактором ціноутворення мідних кабелів залишається вартість міді. Її ціна майже на 80% визначає ціну провідника. З урахуванням того, що зростає ціна на мідь, збільшується вартість провідника. Його підсумкова ціна залежить від того, в якій кількості в ньому міститься даний матеріал. так, 3х1 5 ЗЗЦМ від Запоріжкабель може варіюватися в ціні.

Ще одним фактором, що впливає на політику ціноутворення, виступає стрімкий розвиток економіки Китаю. Багато кабельні заводи, намагаються закупити мідь на китайському ринку, через більш низької вартості сировини. Звідти йде великий експорт матеріалів, що безпосередньо впливає на економіку.

Чи вплинула на кабельну галузь і пандемія COVID-19. На ділянках родовищ міді до сих пір не вистачає робітників, що призвело до тривалих простоїв і зниження видобутку викопного. Дефіцит пропозиції миттєво привів до того, що ціни на кабель ВВГ 3х25 і інші виросли в кілька разів. Зараз виробництво тільки відновлює колишні обороти, тому незабаром слід очікувати поступової стабілізації ціни на мідні кабелі.

Вторинні фактори ціноутворення

Багато експертів переконані, що вартість кабелю ВВГнг 3х25 і інших буде продовжувати рости найближчі кілька місяців. Але при цьому згідно з багатьма прогнозами, до кінця 2021 роки ситуація з ростом ціни стабілізується. Вагому роль в зниженні або підвищенні ціни грають загальні економічні тенденції як в Україні, так і по всьому світу. Тому, прогнозуючи зростання цін на кабель ВВГ 2,25 і інших потрібно враховувати також рівень і темпи інфляції.

Багато експертів переконані, що зростання цін на кабель спровокований виникненням потреби в заміні зношених матеріалів. Для поновлення електромереж багато будівельних компаній закуповують кабелі у заводів-виробників. Так, високий попит прогнозовано привів до зростання цін.

Ціни на кабельну продукцію, в тому числі ВВГнг 3х2,5 будуть рости до тих пір, поки не зміниться ситуація на валютному ринку або не збільшиться видобуток матеріалу у вітчизняній сировинній базі.

З урахуванням всіх цих факторів, Одескабель стабільно зберігає доступні ціни на свою продукцію. Скорочувати витрати на шкоду якості виробів ми не збираємося, так як це повністю суперечить основній місії компанії -виробництво якісної і надійної кабельно-провідникової продукції. Придбати мідні кабелі за найкращою ціною є можливість в каталозі на сайті Одескабель.